Spontant !

Nu fick min mamma och jag världens spontanaste idé , vi tar mormors och morfars husvagn och åker till vimmerby och sover där med alla bätteropparna i natt och tittar hopptävling hela dagen i morgon! det är f1 nice! :D

Uppdatering blir dålig ikväll , jag uppdaterar i morgon när vi är hemma !

Kram Elin


Bilder !

Tänkte bjussa på lite bilder ifrån kroatien och här kommer dem ! :)

på båten ifrån Trelleborg till Rostock

Min OTROLIGT brända hamburgare

Mina första steg utomlands :)

Ikea i Tyskland

Mums!

Första natten i Tyskland , bland de äckligaste ställena jag har sovit på någonsin!

tyskland.

Österrike

Hotellet i Slovenien , mycket fint!

Jag blåste upp madrassen för hand så jennie och jag sov ute , galet mysigt!
+ lägg märke till att jennie håller om mig , hehe gulligt.

Kroatien 2010

Krka Nationalpark , paradiset!

Jag , Johanna och Ida vi vattenfallet.

Vattenfallet var awesome!

solnedgång.

vårat fina hus :)

vi hade en bra tid tillsammans , värt att minnas!
<3

Backklättring.

ja som rubriken säger så har jag precis kommit in ifrån stallet. Paddington och jag tog en sväng till Bätteropp för att backklättra och till en början var han väldigt lugn och så men när han kommit på att det är ganska jobbigt att klättra i backen så ville han trava och han börjar takta lite i backen men till slut så jobbade han på bra igen. Klättrade upp och ned några gånger och sen red vi hem igen. På bara några dagar nu så har han fått lite mer muskler! väldigt bra faktiskt , backklättring är något vi ska göra några dagar i veckan nu framöver.

I morgon så tar vi kanske en tripp till Vimmerby där alla bätteroppare är och hejar på dem :)
vi kanske ses där ? 



Fining!

Kram Elin


TRÖTT.

Amen jo eller näe eller jag vet inte varför jag just sitter här just nu när jag egentligen borde gå några steg och ta en dusch och sen sova men det blir inte av på något vis , blä! jag är superdupertrött och har inte kunnat sova ordentligt på 12 dagar , det är lite mindre great + att jag känner av att jag har ridit padde ordentligt och länge idag , sådan träningsvärk i benen men så värt det. Saknar allt och alla just nu med , vänner som man inte har träffat på så länge och saker som man hade velat göra denna sommaren har jag lix inte hunnit och jag är ledsen för det , det har varit mycket med padde och så.. men jag ska inte klaga för jag har ju det som jag önskade som mest , padde ute i hagen , en frisk padde dessutom! Nej nu ska jag ta tag i mitt liv , natti ..eller aa fast näe.


Paddington♥


gammal bild men han var superfin då med!


Ändrade planer!

skulle ha ridit Padde till bätteropp idag och klättrat i branta backen men jag ändrade mig som jag allt för oftfa gör så vi red på banan istället. Pigg ponny om något! men även att han fortfarande är stelare och inte vill flytta sig undan skänkeln i höger varv så var han mycket bättre idag än han var igår tyckte jag. Testade även att rida med ett dressyr spö idag och det endast för att ha i höger hand och kunna peta lite på hans rumpa när han inte skjuter ut den som han ska så han jobbar ordentligt med bakpartiet. Från början blev han lite spänd men efter en kort stund så gick det faktiskt jättebra! En metod som funkade på honom och det känns bra. Hittar nya saker på den ponnyn varje gång som jag rider honom och det känns bara bra. Jag trivs på honom och jag hoppas att vi hittar varandra bra någon dag framöver. Han gick under sig och trampade på bra idag och i vänstervarv jobbade han kanon och när jag var nöjd med vänstervarvet så bytte jag till högervarvet och red näst intill bara i det. Precis som igår gjorde jag lite lösgörande övningar , serpentiner , volter och försökte att få honom undan skänkeln. När han fattade vad han skulle göra så gick det hur bra som helst men vi har en del att jobba på i högervarvet men det går bara bättre och bättre och lättare och lättare för var dag och sen hoppas jag att han lägger musklerna rätt för då har vi nog en ljus framtid framöver men som sagt , övning ger färdighet och skam den som ger sig!

Kram Elin


ATG besök.

Nu har jag precis kommit hem ifrån min kära mormor där jag faktiskt har sovit inatt och de har inget internet så att det blev ingen uppdatering igår. Men här kommer lite ifrån igår då vi var på ATG med Paddington. Vi började med att longera honom och precis när jag skulle få fram han i trav så börjar hästen bocka och bralla loss haha! Han var iaf helt ren i benen och han var fortfarande mjuk i kroppen och han lyckades att charma veterinären också. "vilken levnadsglad ponny du har" och " shit vad vacker han är", kul att de tyckte om honom! Sen så var hovslagaren där och så fick Padde nya skor med , väldigt behövligt. Paddington står väldigt utåt med sina hovar så han fick ett par special skor där bak , en sån med två "tår" på så han får extra stöd. Sen fick jag lite träningstips och de såg ovanligt bra ut !
Ska skritta honom nu tills på måndag ungefär och sen ska jag få börja trava och galoppera lite på honom och sen om 3 veckor ska jag börja hoppa honom ! :D så vi siktar in oss på att börja tävla på hemma bana den 12:e September!
Sen när jag kom hem så tog jag ett pass på honom direkt då det var lite uppehåll med regnet. Skrittade på banan med lite lösgörande övningar , serpentiner , volter och skänkelvikningar och så. Han var superfin men han är lite segare att jobba i höger varv men det ska vi träna bort har jag bestämt ! Och när han fick lite att göra så glömde han bort att bara springa , så igår var han lugn och fin. Börjar få mer och mer kontroll på honom nu och det känns bra att det bara blir bättre. Idag blir det nog en uteritt till bätteropp och klättra lite i den branta backen så han får jobba lite med rumpan , där han har tappat mycket muskler. Uppdaterar nog mer sen, ha det !


Kram Elin


Tidigt inlägg!

Jaa , nu sitter man här klockan är tio i 7 och jag är jättetrött som vanligt. Vaknade lite innan 6 pga av att det spöregnade och då tänkte jag att min häst kanske ville komma in så snabbt på med kläderna , flyga ut till stallet och ta in honom. Nu är det bara en timme tills vi ska till åka till ATG , ska vara där inne vid 9, hoppas att det går lika bra som förra gången!

Igår tog jag mig en promenad till bätteropp där några tränade inför lilla gubben cup och tog några bilder på dem . Sen var det allsvenske-prat och jag trodde att vi skulle bli många fler än vad vi var , vi var 8 st (med mig och padde!) och vi har två lag men som tur är så har vi några reserver. Sen så tittade vi på ritterna ifrån div 1 och det är alltid lika kul! alla är så himla duktiga! Men nu ska jag ut och pussa lite på min blöta ponny!

Kram Elin


Onsdag.

Idag är det en sån där härlig dag , bara en härlig dag!
först blir man väckt av en liten skithund , visst han är gullig och så men han behöver inte ta allt täcke och väcka mig sådär tidigt. Nu sitter jag och tittar på tävlingar framöver och det kommer bli så himla kul! peppad till tusen nu med allsvenskan och det, mys. Samtidigt som jag tittar på tävlingar så är jag ju faktiskt barnvakt med , kom jag på men de sitter så snällt i soffan och tittar på tv , me like ! :)

Senare blir det en mysig dag med Paddington , vet inte om jag hinner att rida honom , vet ju inte när den där hovslagaren kommer , blir något knäpp på det. Men jag ska gosa och borsta honom iaf :)

Blir bätteropp senare med, massa prat om allsvenskan och en massa mysiga minnen ska tas upp , ha det !

Kram Elin


Mys!

Kom precis in från en massa gos med en gullig skitponny. Padde är en helt underbar ponny vill jag lova!
kunde tyvärr inte ge mig ut och rida idag pga den lösa skon , alla tummar för att hovis kommer i morgon. I morgon blir nog min dag uppe i Bätteropp för att först titta på hoppträningen för dem som ska hoppa på lilla gubben cup i helgen och sen lite snack om allsvenskan som drar i gång snart , så himla kul! Hoppas vi kan göra samma sak som förra året då vi faktiskt vann vår zoon och vidare till final , kom 2:a där och då vidare till Div 1 där vi kom på en underbar 3:e plats! Härligt med världens bästa klubb enligt mig. Aja , see you!


Kram Elin


Snabbt inlägg.

Nu har min bästa Amandha kommit eller jaa hon kom för några timmar sen och nu är de galningarna ute och badar i våran svinkalla pool , eller ja det är 19 och en halv grad! vilka nötter alltså :)

Var ute hos Padde nyss med och upptäckte att han hade en lös sko så hovslagaren kommer nog att besöka honom i morgon hoppas jag! eller så tar vi bara av den skon och skrittar på banan några minuter, hm får se vad som händer.

Nu ska jag iaf till min kära mormor , see you!

Kram Elin


God Morgon

Nu är jag som sagt hemma från Kroatien , visst var det bra och så men borta bra men hemma bäst som man säger. Gissa om jag sov skönt inatt eller i min egna och helt underbara säng? det var galet skönt att kunna sova med täcke (!) aja nog om det. Igår efter att jag hade packat upp så gick jag direkt ut till Paddington och började att borsta den skitiga ponnyn. Jag var färdig med borstandet ungefär vid 6 och jag gick ut halv 5 , han var skitig vill jag lova ! Men det gör ingenting för det är ju bara ett tecken på att han mår bra. Han har stått i ca 6 veckor nu och innan jag red honom så var han stark och väldigt pigg , hum och då tänkte jag hur han skulle vara då , efter 6 veckors vila! :o
I början när jag satte mig upp så var han pigg men sen lugnade han sig själv igen tills vi skulle vända och rida hem igen, hehe. Han började takta och hålla på i ett tag men efter ett tag så hade jag kontroll på honom igen, vi fick ju bara skritta och det försökte jag verkligen med men han är stark den lilla ponnyn! På torsdag blir det ATG igen , mest bara för att kolla av honom om han fortfarande är frisk och så ska vi få ett träningsprogram då han har tappat väldigt mycket muskler nu på de här veckorna. Men de ska vi bygga upp igen , sakta men säkert. Det kommer nog att bli jättebra sen , hoppas på att vi hittar varandra ganska fort då det snart är dags för allsvenskan div 2. Idag blir det ett till skrittpass ute i skogen igen eller på banan , är inte riktigt säker än men det är sånt som märks.
Nu kommer snart min bästa vän till mig som är väldigt saknad!


Kram Elin


Första inlägget :)

ehm jaa , jag kan inte riktigt med bloggen än så den ser ut som den gör , helt random men det kommer , så allt är random men jag kan ju börja skriva inlägg iaf för jag blir så sugen på det! I den här bloggen kan du läsa allt om mig i princip , min vardag och speciella saker i mitt liv. Det kommer bli mer som en hästblogg om vad som händer mig och min ponny , träning som tävling. Nu i början kanske jag inte är så superbra på att uppdatera men det kommer att komma så småningom det vill jag lova ! Jag hoppas verkligen att just du kommer att följa min blogg och tycka om den. Ha det bra !

Kram Elin


RSS 2.0