"Flickorna på klitteholm"

Assssååååå ssshiiiiiiet så himla bra ;)!


Trött, tröttare, Elin!

Puh jag är sjukt trött idag fast jag egentligen inte har gjort så mycket? Mystiskt det där, har väl med vädret att göra ;)
Var på udden idag med min kompis Amandha som tävlade och det gick faktiskt jättebra! :)
När jag kom hem var jag så sjukt trött så Paddington fick stå idga med, men det gör ju inte så mycket, han ska ju inte ta ut sig så otroligt mycket. Jag tar det fortfarande mycket försiktigt med honom!
Jag släppte ut Padde idag utan täcke då det var 13+ och han tyckte att det var jätteskönt så vad tror ni att han gör?
Han letade upp det absolut lerigaste stället och rullade sig i det såklart! Busponny ;)
I morgon fyller min fina pojkvän 16 år så ska åka och gratulera honom, ska även spela match mot fliseryd, detta kan bli kul! :)


Kram Elin

HAHA!

Någon mer än jag som misstolkade detta? :D HAHAA!




Många besökare!

Tack så jättemycket ni som kollar och kommenterar min blogg, det är verkligen jättekul!
Det är ni som driver mig framåt, desto mer kommentarer desto mer uppdatering! :D




Kram Elin

Paddington

Paddington
*1998
e: okänd
u: okänd
ue: okänd.
Irländs Import.

Paddington (Padde) är en 12 årig D-ponny. Han är 1.48 m i manken dvs att han är precis på gränsen. Han har med tidigare ägare tävlat upp till LA i hoppning och jag tror inte att de har tävlat dressyr på honom? men han är tränad dressyr för tränare. Han har även startat lätt fälttävlan.  Han har en superfin form och har ett högt och fantastiskt steg. Padde importerades som 6 åring till Sverige dvs att han har bott 6 år på Irland och 6 år i Sverige. Man vet inte vilken ras han är, men jag skulle gissa på en rejäl blandning av allt, hehe.Han har paniksålts 1 gång för att de som hade honom blev rädda för honom. Han är en levnadsglad ponny som älskar att busa och vara med sina kompisar. Han fäster sig lätt med ston och han är jättetrevlig att ha och göra med. Padde är en svårriden ponny som kräver en lugn ryttare med låg och stadig hand då han kan stressa upp sig själv. Han är en mycket mysig ponny som älskar att gosa och framförallt busa. En riktig pärla är han! Han har ett stort huvud och är åt det kraftiga hållet men han är ändå smäcker och jättefin i kroppen. När han är avslappnad så brukar han hänga med sin stora underläpp som är smått charmigt! Han har en bebis pannlugg och man fortfarande som är ganska charmig den med ;) Padde byter färg, på sommaren är han brun och när man klipper honom blir han grå.

Jag äger inte Paddington men tanken är att vi ska köpa honom i Maj 2011 pga att han har varit skadad hela sommaren och liten del utav hösten. Nu är han fullt igång i dressyren men så småningom så får vi börja hoppa lite lätt. I december får jag börja tävla igen på honom. Jag har aldrig startat någon lokaltävling eller regionaltävling på honom men så småningom kommer det med.


Kram Elin

Film

Kan väl bjuda på en liten snutt från ridpasset med ;)

Har lite problem med att sakta av ifrån galopp till trav som ni kanske ser men det börjar bli betydligt bättre nu!

Bilder

Här kommer lite bilder på Paddington :)
Ifrån igår när jag red dressyr hemma.


Han har fått så sjukt mycket muskler på rumpan nu, som ni kanske ser! :)
hårt arbete lönar sig!!





Efter ett bra ridpass så fick han gå ut i hagen och han var överlycklig och ja, rullade sig, min knäpphäst ;)




Alla bilder togs igår av bästa Amandha Karlsson, tack så jättemycket gumman! :D

Minola♥

Det finns allt idioter ute i den här världen, det har jag många exempel på.. och tyvärr är det ett flertal.

Ni kommer väl ihåg min förra fina ponny Minola?
Vi sålde henne den 23:e Maj 2010 bara för att hon inte ville det som jag ville. Jag ville satsa mina sista två år på hoppningen och vi kom inte framåt tillsammans även att vi passade som handen i handsken så gick vi inte ihop. Minola ställde sig och vägrade att gå framåt och man ska inte tvinga en häst att göra någonting den verkligen inte vill. Minola tyckte om att hoppa men vi visste inte vad det var med henne och vi kämpade i hela 4år på detta. Under dessa 4 åren fick jag jämt höra " du är för bra för denna hästen" men jag blundade bara för de orden och jag sket i vad alla sa, vadå för bra? Jag som jämt fått höra att jag inte alls var den där jättebra ryttaren och det vet jag, jag är ingen toppryttare men jag klarade av min ponny och jag älskar henne över allt annat men det avr de ingen som såg. Det enda de såg med Minola var att hon var ett problem, hon skulle aldrig någonsin klara de högre höjderna, men det var inte Minolas problem, minolas problem var hennes motivation. Hon är Arabiskt fullblod och de är som de är i sitt psykiska. Tillslut insåg jag att tiden var snart förbi för min ponny ålder och jag var tvungen att tänka om. Eftersom jag haft så mycket motgångar i hela mitt liv så tänkte jag att nu borde det vara min tur att få lite framgångar och jag visste att Minola inte var hästen till det som jag vill göra så jag valde att sälja henne och det var det mest jobbiga jag har gått igenom i mitt liv. Även att vi inte alltid var på topp på tävlingar så fann vi varandras hjärta och det är de som betyder någonting - för mig.

Vi sålde vidare Minola till en tjej i Ystad och när de var och provred så klickade det så otroligt bra mellan dem och jag var hur lycklig som helst, för jag ville bara att minola skulle få det bra och ett liv utan massa tävlingar och massa press. Tiden gick och jag hade kontakt med ägaren och det har jag även idag! De är verkligen hur goa som helst! Men efter ett tag så tappade dottern intresset igen och mamman ville inte att minola bara skulle stå för hon älskar att bli pysslad med och hon älskar att bli riden så de bestämde sig snabbt att sälja Minola igen.. Till en början var jag så ledsen att jag nästan bröt sönder, jag ville ju att minola skulle få bo hos dem. Det är inte bra att flytta runt, byta underlag, byta hästkompisar, byta ägare så ofta som hon har gjort. Minola litar inte på någon, man måste bygga tillit till henne. när jag köpte henne så var hon skygg och hon stegrade i boxen så fort jag kom in till henne men efter ett tag blev vi bästa vänner.

Minola bor nu i Malmö hos en familj. MEN problemet är det att Minola är halt. Hon har en lindrig spatt i sitt högerben så ägaren vill inte ha henne för hon inte går att rida på. Hon vill häva köpet och säga att hon köpte en ofrisk häst. Men minola hade gått igenom båda besiktningarna och det är verkligen märkligt. Hon har alltid varit en pigg och glad häst så jag förstår verkligen inte detta. Minola går bara ute från klockan 8 på morgonen till klockan 12 varje dag!! Hon är ju dammallergiker! :o Så hon har börjat att hosta mycket och så ... Jag mår så dåligt av att höra detta, stackars min lilla ängel! Hon är nog världens snällaste häst, hon förtjänar verkligen inte det här!! Sabine (som jag sålde minola till) har erbjudit sig att köpa tillbaka henne när hon är frisk dvs att de som äger henne ska behandla henne för då får man ut 100% på försäkringen men NEJ det vill de tydligen inte heller. Om Sabine skulle köpa tillbaka Minola nu så skulle hon inte få ut något på försäkringen så det känns helt sjukt det här. Båda har anlitat en advokat och det ska bli rättegång på detta....

Nu kanske ni förstår lite varför jag mår som jag gör för tillfället. Jag tycker så synd om Minola, hon ska inte behöva gå igenom det här!!!

Minola ♥

vår största framgång. tvåa i L:C. 12/7-09

Jag älskar dig!


Our love is like the wind, you can´t see it but you can feel it.

Btw :)

Jag lovade att jag skulle lägga ut bilder och skriva lite om Paddington och det kommer när det kommer, det lovar jag! har bara inte hittat den förbaskade sladden till datorn -.- Men i morgon kommer min bästa vän Amandha till mig i morgon och tar kort, så hoppas på lite fler bilder i morgon. Btw 2: i morgon är jag ledig från skolan, fet tumme upp på det!

Onsdag

Vilket tråkigt väder det är ute, blåsigt och lite regn, man blir ju inte jättesugen på att gå ut och rida men padington kommer inte undan! :) Red lektion igår och det gick faktiskt väldigt bra för oss, stor förändring från föregående lektioner. Han blir ju stressad när det är fler än han på banan men igår tyckte han bara att dte var kul att rida med flera och det är ju bra för när man komme rut på tävlingar så måste hästen kunna gå normalt, annars går det ju inte att hoppa eller rida fram. Så även att det går dåligt på några lektioner så får man inte ge sig utan de ska klara av det, vilket för mig och padde ger resultat! Igår när jag stod och gosade och borstade på honom så upptäckte jag vilken fin och musklad rumpa han har fått nu efter 2 månaders dressyrpass och backklättring i skogen! Han är verkligen jättefin i musklerna nu men inte lika fin på hans mage, har gått upp jättemycket i vikt, mohahha! ;)
Men som jag säger, så länge han håller sig frisk så får han vara så fet han bara vill! haha! ;)
Sen när man kommer in så ska jag ta och göra mig lite te och titta på bonde söker fru, det är faktiskt riktigt kul!

bild på min förra ponny, Minola


Outfit 2011

Jag ska ju iväg till Göteborgs horseshow i februari och jag ska bla köpa nya stövlar, ny hjälm och ny väst.
Så vad tycker ni om denna outfit? :)



Kram Elin

Hopplektionen!

En liten snutt från hoppningen i tisdags förra veckan!
som sagt så har vi inte hoppat på 2 månader så det är inte sådär jättebra men jag är jättenöjd med honom, absolut! Hans ben går som trumpinnar, hehe men så är det när man är lite smått taggad på hinder.
jättedålig kvalité för det är med mammas mobil men man ser ju lite iaf ;)


Kram Elin

Första snön

Det blev en riktig chock för mig idag när jag vaknade och fick höra min lillebrors ljuva stämma " DET SNÖJAR ÄLIN, DET SNÖJAR" så himla gullig han är! Det var inte mycket snö men det var inte lite heller och det tycker jag inte om. Ska det vara snö så ska det vara mycket eller ingentingen alls! Det är lite småmysigt med vintern iallafall, alla julklappar, allt pepparkaks och lussekatters bak, köpa julklappar, gå runt och mysa på stan, mycket snö, sitta framför brasan, julmaten, julafton och framförallt att ta en mysig runda i skogen med sin underbara ponny :)
ja det finns fördelar med vintern men jag skulle vilja att den var liite varmare bara. Men jag lever och ska inte klaga.
Förresten så ska jag nog börja att blogga på shapemeup om allt går som det ska, kommer bli kul och jag hoppas att ni fortsätter att följa mig? :D



Ha det bra!
Kram Elin

Stor ponny , små hinder!

Vilket skitväder det är ute nu eller iaf det tycker jag fast det är ganska så mysigt ändå :)
Igår var det dags för lektion i bätteropp igen och vi skulle ha dressyr men så ringde Olivia och det blev ändrade planer så vi hoppade lite. Eftersom Paddington och jag inte har hoppat på 3 månader så tyckte vi att det avr extra kul speciellt Padde. Han blev såklart spänd (som han alltid blir när han kommer in i ridhuset) men han skötte sig ändå rätt bra. Han drog iväg lite då och då men det gör inte sådär mycket för han tyckte att dte avr så kul att hoppa igen :) Men som ni kanske förstår så hoppade vi inte så mycket eftersom det var så länge sen och så. Hinderna låg på 60cm ungefär men kul var det allt! Nu har vi lite och jobba på om jag säger så ;)

Här får ni en vacker bild på min älskling!



Ha det bra!
kram Elin

supermegajättedålig uppdatering!

och anledningen till detta beror på att min tid är alldeles för kort! Den borde vara 2-3 gånger mer per dag! Men nu kan jag inte gör någonting åt det och hemma är mitt internet jättedåligt, har kommit en massa trojaner i det så det lägger ned varannan minut så då hinner jag inte skriva allt jag tycker och tänker ;) Så jag får ta och blogga när jag är i skolan och dte är inte alltid man hinner med det , det är ju så sjukt mycket nu! :O
Men jag har tagit nya foton på Paddington som jag skulle lägga upp och skriva en text om honom men såklart så hittar jag inte min överföringssladd -.- men jag ska leta! Nu ska jag snart iväg så detta blir ett litet inlägg, har ni tur så kanske jag kan uppdatera i morgon , håll tummarna för det! :D

Kram elin :)

Allt mellan himmel och jord.

Fy vilka jobbiga dagar det har varit nu, borde inte finnas såna jävla människor osm bara kränker ner på andra men en polisanmälan och sen är det bra med den saken. Jag tänker inte nämna namn eller vad som har hänt för då är jag lika dålig jag och jag vill inte sjunka till deras bebisnivå! Dessutom har mammas dator (den bärbara som vi har hemma) fått en massa med trojaner i sig så de är sjukt dåligt och ibland funkar det inte alls så därför har jag inte kunnat uppdatera min blogg och det tycker även jag är sjukt tråkigt! Fick en kommentar om att ni vill att jag skriver lite om Paddington i ett långt inlägg med bilder och så och det ska jag göra så snart jag bara kan! Ska nog ta med mig kameran ut till stallet idag om det inte blir för mörkt. :)

Nu ska jag berätta en ännu roligare sak som har inträffat och som kommer att fortsätta hända :D
Det är nämnligen så att Paddington och jag har en till tränare nu och det är en privat tränare som är lite mer riktad åt dressyr hållet men ändå mycket åt hoppning. Vi tränade för henne i måndags för första gången hemma och det var den bästa gången jag någonsin har ridit honom! Han gick så sjukt avslappnat och jag kunde bara sitta tillbaka tungt och höja handen utan att han stack iväg. Vi kunde även göra jättefina övergångar till alla gångarter. Det går inte att beskriva min glädje faktiskt , han var bara så jäkla fin och detta kommer att bli hur bra som helst! En sak som jag växte lite på var att hon berömde mig för min sits och min hand, det har jag alltid haft svårigheter med , jag har inte ridit alls fint innan och ja det har sett förjävligt ut innan men nu har jag verkligen jobbat med min sits och det är verkligen kul att det går framåt! Hon berömde även hans fina steg och hans galopp. Hon såg med en gång att galoppen var hans gångart och han blir lite lugnare i galoppen än i skritten och traven faktiskt så vi jobbade jättefint i galoppen. " du har en sjukt fin hand" den kommentaren går om och om igen i mitt huvud för den gör mig så otroligt glad! Jag som alltid har blivit kritiserad för min sits som inte varit den bästa och nu får man beröm på den , hårt arbete lönar sig! MEN jag ska fortfarande träna för Anna-Lena Eriksson såklart! Men hon är mer allround mot hopp så dressyren blir inte alltid jättebra eller hon vet ju hur man ska rida och vilka övningar och så men Johanna (som min nya tränare heter) går in på detaljer. Det känns verkligen toppen! OCH det bästa är att det är gratis eftersom det är genom skolan jag får träna för henne privat. Om det gick såhär bra första gången , hur bra kommer det inte gå senare om något år då? det får ni följa om ni hänger med ;)


Har även spelat min första match i Craftstaden och det var en konstig men ändå en bra känsla att ta på sin en röd match tröja! Fick till min stora förvåning spela hela matchen och det resulterade att jag gjorde ett mål och en assist, är riktigt nöjd med det men kunde gjort lite bättre ifrån mig. Men vi vann med 6-2 och det är great!
Träningarna kommer bli himla kul tillsammans med ett par gulliga och tuffa brudar ;)

Har inga bilder på den här datorn så kan inte lägga ut några men ska ta nya kort idag är det tänkt och sen ska jag skriva om Paddington i morgon och lägga in bilder på honom , så häng på och läs då! :D

Glöm inte att rösta på oss i tävlingen heller , skulle betyda mycket för oss, för visst är han lite charmig ? ;)

Kram Elin


TÄVLING!

Det skulle vara gulligt om ni röstade på Padde till årets häst 2010!

Årets Häst 2010

OM NI TYCKER LIKADANT SOM MIG ATT PADDINGTON SKA BLI ÅRETS HÄST SÅ RÖSTA PÅ HONOM!
det skulle vara guldvärt!

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270934

där röstar ni ;)

RSS 2.0