Hej på er!

Hej på er!
om ni undrar varför jag inte har varit så himla aktiv längre så är det för att jag har haft för mycket i mitt huvud , för mycket att tänka på och ganska mycket sorg men även glädje i mitt hjärta.  Jag lovar att detta är tillfälligt , från och med idag ska jag uppdatera mera! Så detta blir ett ganska långt inlägg om allt mellan himmel och jord.

Började ju gymnasiet i tisdags och jag trivs superbra där , känns verkligen rätt och schemat är ganska så awesome. Men det suger lite att vi får våra datorer sist utav alla , dvs på onsdag och jag hoppas VERKLIGEN på att vi får en mac data och inte pc , mac är lite flashigare ;) Valde bort spanskan också .. det känns ganska så onödigt att lägga 90 timmar på att läsa språk på omvårdnadsprogrammet då vi inte alls behöver det för att läsa vidare men man får ju merit poäng för det men jag får det genom att läsa så mycket annat också så nej , spanskan har uteblivit och jag ångrar mig inte! Första gången vi hade spanska så sa läraren att vi skulle ha en massa muntliga redovisningar och grammatik och jag klarar verkligen inte av att ha muntligt i spanskan. Sist jag hade det så bröt jag ihop och bara grät och jag tycker att det är så jävla obehagligt att stå där och berätta något som man inte är van vid , nej usch det tycker jag inte om men nu är det borta och gud så skönt det känns!

I måndags så hade jag Padde på lektionen och förra gången sprang han som bara den och fick köra upp honom i staketet för att kunna stanna honom , helt hopplös var han MEN i måndags var han som en helt annan ponny, går inte att beskriva den känslan som jag hade efter den lektionen, ren lycka! I slutet av lektionen så bara gick han samlat och fint i galoppen och jag kunde lätta mer och mer på min hand och han bara tryckte ned sig själv och gick så otroligt jävla fint! kan inte beskriva det mer än så ;)

I tisdags var Amandha (bästa vän) och jag på speedway i Målilla och det var riktigt kul som måste göras om!
Eftersom Paddehade tävlat på söndagen och gått ett hårt pass på måndagen så tyckte jag att han behövde lite vila. 

I onsdags så skulle jag ta och rida igenom Padde på banan men efter en stund så var det något som inte stämde. Jag hoppade såklart av honom och sprang lite med honom och jag tyckte att han markerade igen på högerbak men jag är inte så otroligt bra på att se sådant och mamma var i GBG då så jag tog in honom och kände lite på honom och han var inte varm , inte öm , ingen puls och ingen svullnad så jag släppte ut honom igen .

I torsdags så gick jag ut och tittade på honom igen och ingen puls eller någonting i benet men jag longerade och såg att han var bättre än i onsdags men ändå inte riktigt bra.

I fredags så kom Anna-Lena och tittade på honom och konstaterade att han var halt på högerbak :(
det är verkligen så himla tråkigt! Nu när vi började att hitta varandra osv ..

I lördags så städade jag hela dagen eller ja från 10-halv 2 , hela vårt stora hus själv är inte så dåligt , hehe.
anledningen till att jag städade var för att Ronja & Mona skulle komma och sova över .
Det var verkligen jättekul att ha er här, hoppas ni kommer fler gånger ;)

I går så åkte vi till Torestorp och tittade på hästallsvenskan div 2 omg 1. Alla var duktiga och gjorde sitt bästa , vet inte vart laget hamnade men det var bra presterande utav alla. Grattis till Olivia och Amandha!

Idag så har jag varit i skolan ett tag , mamma kom och hämtade mig vid halv 12 och så bar det in till ATG. Mona kom med (hon som äger paddington) och skulle vara med och se hur det var. Orkar inte skriva allt vi gjorde men det var inte så bra men inte dåligt heller , det kunde varit så mycket värre! Var inne i ca 3-4 timmar. Veterinärerna bara skakade på huvudet och undrade vad fan det kan vara för något , det är verkligen jättelustigt. Men som det är nu så pratade de om att det kan ha varit en överbelastning och att han har kommit igång för fort. Hoppas på att det bara är det! Ingen tävling för mig och Padde i år men jag hoppas att vi kan vara igång och friska tills nästa år! ♥

Kram Elin


Sommaren 2010 ♥

Det har varit en alldeles underbar sommar trots allt . Det började med en resa ner till Hässleholm som är oförglömlig då jag träffade den mest underbara ponnyn och började lära känna Ronja och Mona , vilket jag tycker är väldigt kul!helt underbara personer det där. Sen åkte vi och hämtade Paddington men de visade då att han var "halt". Så väldigt mycket jobb med honom varje dag osv men såklart väldigt värt det. Sedan så följde jag med Janne till Börjes cup i tingsryd med alla underbara personer , badade och skrattade och massa hästtävling. Den helgen var great! Den 15:e Juli så åkte min familj till Kroatien och det är verkligen oförglömligt , så himla härligt! När vi kom hem så åkte vi till Lilla gubben cup i Vimmerby och där träffade jag en saknad person , Emilia! så otroligt kul att se henne varje gång. Massa skratt i jakt stugan , det var som allt annat helt oförglömligt. När jag kom hem därifrån blev min Paddington frisk och jag kunde börja rida igång honom och denna helgen som har varit så har vi börjat att tävla. Det blev väldigt mycket oförglömligt i denna texten men sommaren 2010 kan inte bli annat än oförglömligt! I morgon börjar gymnasiet , tillbaka till verkligheten typ. Har lite ångest över det faktiskt men ändå ska det bli spännande att börja ny skola med nya klasskompisar och såklart nya möjligheter!

Kram Elin


Klubbhoppning 22/8-10 ♥

Första tävlingen är avklarad och den gjordes på hemmaplan. Och jag är super nöjd med Padde , han gjorde ett jättebra jobb verkligen. Startade en 80cm och han tyckte att det var så himla kul att komma ut igen efter 9 veckors vila ifrån tävling och det lix smittades av sig till mig så hela rundan med ett leénde på läpparna. Men jag råkade lägga honom väldigt taskigt på ett hinder så han rev det , jag hatar när jag bara inte kan rida , men jag har inte tävlat sen den 23 maj så var nog lite ringrostig och man lär sig av sina misstag. I:an till och med nummer 4:a så var han superfin men efter 4:an till 5:an drar han bara iväg och tycker att det är så himla roligt! och jag vill inte sitta och dra i honom utan jag lät han få springa lite bara utav ren glädje , det är ju ändå hindrerna som han tänder på och det ska han ha kvar :) red utan pessoa bettet idag med och jag tror att det är första gången som han tävlas utan det ? så han blev ganska så stark på ett vanligt tredelat bett så i torestorp så får jag nog ändå ha pessoat.. Nya tag igen på lördag!

22/8-10

Tretorn eller inte ?

Jag behöver ju ett par nya ridstövlar och tycker att "den gamla" modellen utav tretorn är supersnygga och vill gärna ha dem men det finns ett problem som jag vet många har med dem - dragkedjan. Min kompis Mikaela har ett par och de gick sönder på en hopptävling, dvs dragkedjan gick upp. Jag läste även på Johanna Grants blogg och hennes hade tydligen också gått sönder . Det verkar inte vara någon bra kvalité på dem men sen finns det ju dem som är jättenöjda med dem. Skulle isf jättegärna vilja ha de bruna! Men hum , frågan är om det är värt att köpa dem ? De kostar ju ganska så mycket med och om dragkedjan går sönder hela tiden så blir det ju ännu mer osv ..

Frågan : Är du nöjd med dina tretorn & har de gått sönder någon gång ?




Kram Elin


Paddington ♥ 21/8-10

Red igenom Padde idag på banan , i början var han hur underbar som helst men i slutet sprang han på lite väl bra. efter galoppen så kunde han inte skritta utan taktade en del men tillslut så lyssnade han igen , tur det! Han fick ju vila igår och då vart han lite extra taggad för idag och det gör absoulut ingenting, han är fin.  
Efter ridningen så blev min hals värre och nu så sitter jag och försöker hålla mitt huvud uppe , är hängig osv men det ska inte hindra mig ifrån att tävla i morgon!!

kram Elin


Paddington♥

Min lilla prins fick vila idag. Tyckte att han behövde det faktiskt , han har gått så bra i veckan (bortsett ifrån tisdags) så han förtjänar en vilodag. I morgon blir det att jobba igenom honom då vi ska tävla på söndag, en klubbhoppning 80 cm. Alla måste börja någonstans , eller hur ? :) Nästa helg får vi fin främmat ifrån Stoby , Ronja, Mona och Santory kommer hit , ska bli väldigt kul , ser fram emot det! Nästa lördag blir det även tävlingsdebut lokalt , det sker i Torestorp för jag tycker att dem har en ultimat rid anläggning , lugn och avslappnad som jag tror ska passa mig och padde. Har en bra känsla i magen från igår då han var kanon och det ska bli så otroligt kul att "tävla" på söndag :) Från Torestorp har jag många minnen med minola och det kommer vara ganska så jobbigt mentalt att komma dit igen utan henne men självklart ska det bli kul! Jag har inte tävlat sen den 23:e maj och det var den sista klubbhoppningen med minola, värsta jobbiga känslan , då var det verkligen slut. Sista lokaltävlingen med henne var i Torestorp då vi testade på oss en L:B vilket inte gick så bra , men den rundan kändes ändå helt okey , hoppade kombinationen osv.. Så ja , det är många känslor inblandade när jag åker tillbaka dit men ska försöka koncentrera allt på Padde! Btw: fick inte in filmen på youtube och tänker inte sitta här en evighet men någon gång i framtiden kanske ;)  
 


Kram Elin


Kalmar

Ska snart in i duschen och fixa i ordning mig för snart drar vi till kalmar , jag och mamma och mina systrar. meningen är att jag ska hitta B-vitamin till padde och kläder och skolstarts saker. vi börjar ju på tisdag. Men just nu väntar jag på att johanna kommer in ifrån stallet så vi kan åka snart, hon är alltid så seg , hehe men jag tycker om henne iaf :')
fördriver tiden med "waka waka (this time for africa) -shakira" grymt bra låt!
som jag skrev igår , jag försökte få in videon på youtube men det avrbröts på 99% -.- men idag gör jag ett nytt försök att försöka få in den på bloggen, så ni får väl hålla utkik om den kommer in ikväll någon gång ;)
 

  
                                                    Kram Elin


Paddington ♥ 19/8-10

Red ganska så tidigt idag vilket var skönt , det var lagom varmt att rida i. iaf tog in padde och gosade med honom en bra stund och sedan testade jag min nya utrustning dvs magplattan + förbygeln och det satt bra förutom att jag fick göra flera hål på förbygeln. började värma igång honom sedan och idag lyssnade han lika bra som igår på mig. 
paint skillz 0
och nej , det var verkligen inte sådana svängar till räckena bara jag som är dålig på att rita! :)

satte upp denna "bana" med lite linjer.

en studs på medellinjen , ett räcke på diagonalen och ett räcke på andra långsidan. vi började med studsen och där var det inag problem inne i den men när vi kom ut ifrån den var han ganska så laddad och sprang lite men egentligen så tycker inte jag att det är något jättefel visst ska man säga till men inte för mycket för det är ju ändå hindret de tänder på och det ska man inte ta ifrån dem. sen efter en stund så kunde vi hoppa den utan problem. när jag kände att det var okey och han kändes bra så började vi med linje 1 som är limegrönt på bilden. och det gick superbra faktiskt. han samlade sig själv innan hindret, var inte vad jag hade tänkt mig haha :) så den linjen tog vi inte så många gånger då den kändes bra. han fick vila lite och sen tog vi linje 2 som är oranget på bilden. den var inga problem heller. han lugnade ner sig själv och sen gick framåt, duktig liten ponny det där.


Det skulle ha kommit en film på detta , men sorry det funkade inte :/
men det kanske kommer någon imorgon om youtube vill sammarbeta med mig.


Paddington ♥

VILKEN FÖRÄNDRING ?! :O
igår bara sprang han runt och sket i vad jag där uppe bad han om. anna-lena gav mig tips på vad jag kan göra och idag var han en helt annan häst. det funkade verkligen med det som anna-lena sa och jag är bara så jävla glad rent ut sagt. han lyssnade på mig varje steg han tog , från galoppen till traven så gick han lugnt och gick så himla fint hela tiden . detta behövde vi verkligen om man tänker på igår. I morgon blir det nya tag och då blir det även att "hoppa" lite småhinder , studs och sånt! :D



ibland är du bra söt Paddington!♥

OP 2010


HT-terminen

snart väntar gymnasiet endast 5 dagar kvar. känns både bra och dåligt . ska bli kul att se alla nya klasskamrater och alla nya lärare. det dåliga är att sommarlovet är slut snart och jag har knappt gjort någonting känns det som! får lite ångest över det faktiskt men då vet jag vad jag ska göra nästa sommar, ta vara mer på tiden! och schemat trodde jag skulle avra ännu värre , eller väldigt mycket värre men jag tror att det går att leva med faktiskt. det ser inte så farligt ut än så länge ;)


VT-terminen.

wonderful and the best ♥


you wish that you have friends like them'


Vaknade idag och kom på att just det , jag skulle ju till hilda klockan tolv. fixade iordning mig lite och stack iväg på cykeln. och tro mig det är en bit till hilda ca 8 km minst! men det var det värt. väl där gjorde vi pizza av några mackor, vi hade 5 kamp som såklart lisa vann med 3-2  nästa gång får du se upp! ,  vi åt en kanon god efterrätt och fika ute i trädgården. låg där ute på en picknik filt och ja bara pratade om allt mellan himmel och gjord. hilda gumman var så himla saknad innan detta besöket , hade ju inte sett henne sen den 28:e juni! men det var så otroligt kul att vara med er två, ni är verkligen de bästa som finns, tack för allt idag mina underbara vänner. det kändes som om det var väldigt behövligt att bara vara vi tre och det är så det alltid kommer att vara , bara vi tre.  you are a part of my life , a big one! and I really love you guys ♥

Paddington♥

första lektionen avklarad. den gick verkligen inte bra. han bara sprang och sprang och jag hade nästan inte kontroll på honom. men han har inte varit i bätteropp på länge + att vi red med 3 andra och då blir han spänd och så. men ändå att det gick som det gick så kände jag att vi tog ett steg framåt, nu vet vi vad vi ska jobba med. jag måste sitta upp och skjuta ut bröstet och prata lugnt med honom , till och med när jag går till och från hagen! men som anna-lena sa , det är inte omöjligt , om ett halvår kan vi nog få honom att stanna på rak linje.hehe. men han kommer bli fin lilla padde och vet ni vad det bästa är med att det går dåligt ? det är att det bara kan bli bättre! :)

Förändring?

såg nu att det var en ganska så stor skillnad! vad tycker ni? :)


första gången jag red honom.

så ser det ut nu!

Paddington ♥

känns inte som om att jag har nämnt padde på ett tag , detta skulle ju trots allt vara en hästblogg men jag känner att jag inte varierar mig när padde och jag gör samma arbete och han är likadan hela tiden , jobbig läsning kanske..

Men igår tog vi oss ett pass på banan tillsammans med hanna och persan. padde blev ganska stressad i början då han är van att vi alltid rider själva så han skulle typ gå snabbare än persan , han skulle visa upp sig osv. men efter halva passet så var han mjuk och fin i båda varven. blev mycket trav arbete idag och lite galopp då han var stressad så blev det ingen bra ridning. men i traven var han kanon , trampade under sig hela tiden och gick supersnyggt. men han taktade igår , ganska mycket jag vill helst få honom att sluta med det då det tar väldigt mycket på hästens rygg men hur gör man ? om man tar honom i munnen så blir han bara värre och benen lyssnar han inte på ? får försöka komma på någon lösning på det. jag har mina aningar om att han börjar bli tjurig och så nu , nu när han snart ska sätta päls. så vi får åka och köpa B-vitamin till honom snart så hoppas jag på att han kan gå ungefåär likadant oavsett om det är höst och vinter eller inte. bra att ridskolan börjar i morgon så jag får lite hjälp med honom. just det! det blev en klubbhoppning nu på söndag så vi har anmält han i 80cm . jag får ju börja hoppa denna veckan och träna honom fullt ut och då passar väl inget bättre än en klubbhoppning? ska testa honom utan pessoa bett med och det kanske inte är så bra att testa på lokaltävling ? så det blir bättre att starta en klubb innan. so exited!


farväl till innebandyn

i 6 år. hela 6 år har jag hållt på med sporten som jag tycker väldigt mycket om. Jag kommer ihåg min första träning när vi satt där i ringen och alla kände varandra utom jag. det var bara jag från mönsterås och alla andra från blomstermåla. och anledningen till att jag började spela heter niklas ljunggren alltså min pappa. jag var med honom överallt när de spelade matcher och jag tyckte att min pappa var så häftig. när jag var liten så var jag väldigt blyg av mig och hade inget som helst självförtroende men ändå så lyckades pappa med att dra med mig till sporthallen och än idag är jag väldigt tacksam över det. i början tog jag det som en lek , spelade pool-spel som det kallas och lekte runt lite men efter ett tag förstod jag vad det egentligen handlade om, jag ville helt enkelt bli bäst och nå mina riktigt höga mål med innebandyn. jag hittade min anteckningsbok som jag hittade hemma hos pappa i helgen stod det " när jag blir stor då ska jag bli lika duktig som pappa och jag ska inte göra honom besviken för nu ska jag kämpa och bli bäst" visst blev jag bättre med tiden och i f10 var jag en av de spelarna som verkligen satsade på att göra några mål på matcherna , gå in stenhårt och träna så mycket jag hann. och det lönade sig , jag vann träningspriset mitt första år, som sagt träning ger färdighet. min tränare i f10 var André Andersson och jag tyckte han var jättebra men kanske lite för snäll sometimes. i f12 började allvaret , såg jag det som då vi började att spela serie matcher och vi fick en ny tränare , Andreas Fleetwood och han var med superduperbra tyckte jag. för han behandlade mig likadant som alla andra. jag kände ju knappt några och vågade inte säga något heller. därför så bildade de andra spelarna ett gäng och de såg alltid ner på mig för jag var en av de som satsade och inte stod och pratade vid sidan av när vi skulle byta övning. jag tyckte att denna tiden var den jobbigaste men ändå bästa tiden i innebandyn , i min "karriär". jag lärde mig mycket nytt och kämpade på som bara den. jag kämpade och slet in i det sista , det gjorde de andra med det är jag säker på! sen efter det året så blev vi ett f14 och under det året tog jag ett jättekliv och den tiden var jätteviktig i mitt liv. jag tror att mycket berodde på att vi fick en jättebra tränare , en av de bästa jag har haft Mikael Hartzell och hans pappa Björn Hartzell. vi hade fått tillbaka André med och de tre var verkligen jätte bra och en bättre blandning av dem finns inte. Mikael och Björn var de som var strängast men man lärde sig mycket av det men ibland blir man jävligt sur när man verkligen failar gång på gång och då fanns alltid André där och gjorde en på bra humör igen och så fortsatte man. vi kom trea detta året och serien var verkligen tuff. men vårat lag la sig aldrig ner och deppade ihop vi kämpade enda in i kaklet! och det är nog våran nyckel till framgång. jag började att tycka om mitt lag mer och mer. en gång åkte vi till skövde och spelade cup och sov över i en skola och det avr ett av mina bästa innebandy minnen , det var superkul! vi såg på matcher , vi hoppade sovsäck för att brandlarmet hade gått, vi sov aldrig när Mikke och Björn ville , jag glömde min sovsäck hemma på trappen så jag fick ta pappas så han fick dela med André , vi hittade några killar som vi hejade på och dem på oss, i matchen mot halna så gjorde jag ett riktigt halk mål då de andra slog på mig, jag köpte en ny klubba och sköt hårdast i en tävling så jag fick en klubba till, vi vann mot skara hela tiden, jag vann matchens spelare tröja och allt var superbra! jag kom ihåg en händelse som ändrade mig totalt , efter en träning med mitt lag så ringde min telefon och det var Andreas Fleetwood som frågar om jag vill vara med i div 2 i damlaget i carlshamn och vilken 13 åring skulle säga nej till det ? det gjorde inte jag heller. så jag satte mig på bussen och åkte med de "stora" tjejerna och spelade. vi vann med 9-0 och ett utav de målen gjorde jag! tänka er , det gjorde jag! och i pausen när jag skulle värma upp när de andra snackade taktik i omklädningsrummet så fick jag beröm utav en domare , han tyckte att jag var skitbra och jag lixom svävade på moln. känslan av att gå in i div 2 i ett damlag var väldigt skrämmande men ändå väldigt kul. efter den matchen så började jag att träna med damlaget någon dag i veckan och där förändrades jag väldigt mycket. våren kom och fair play cup skulle dra igång och jag hade en bra känsla i magen. vi vann semifinalen och vi vann även finalen mot självaste färjestaden som vi aldrig vunnit över tidigare. jag var så glad , så jävla glad. inte bara för att jag gjorde så att vi kom till final , utan även att jag bara älskade mitt lag, jag trivdes där. men som alla vet så måste man gå vidare och det gjorde vi , vi blev inget f16 , vi gick direkt till ett damlag och där gick det över förväntan. men när jag var på topp så mådde jag väldigt dåligt , jag hade det jobbigt överallt , hemma och mina vänner försvann, jag började att få ångest över varje träning , varje träning sket sig och det var så jävla jobbigt att se alla andra klara det men inte jag. men även att vi inte var ett f16 så var vi med i fair play cup här med och vi kom till kvartsfinalen och där borde vi ha vunnit tyckte jag. det blev straffar vilket vi inte förberett oss på och alla missade sina straffar , jag var näst sist och de andra hade satt den två gånger och jag var tvungen att klara det , och det gjorde jag! efter det så vände min ångest eller iaf ett tag. vi började att ha en tränare som jag tycker är jättebra , Robert Gustavsson. han lärde mig mycket , men även här en massa ångest över mitt presterande. men till slut gick det bra. något som kan vara bra att veta är att jag skadades i min vänstra fot , jag klev snett riktigt rejält inne i kalmar och blev borta ifrån innebandyn i ett halvår , men jag skulle egentligen inte få börja på två år. jag trodde inte att skadan skulle komma tillbaka men det gjorde den om och om igen. vilket gjorde att jag inte kunde fullfölja allt , eller gå in helhjärtat. än idag har jag en spricka i min vänstra fot men störs inte lika mycket av det längre.

nu när jag är så illa tvungen att säga farväl och lägga innebandyn åt sidan så vill jag bara säga tack till alla underbara personer , tränare som medspelare. jag skrev ju att jag skulle göra pappa stolt när jag blev bäst i innebandy men jag är ledsen pappa , även de bästa faller någon gång.





FARVÄL.
- tack för allt , det var ett utav de bästa sakerna i mitt liv '


allsvenskan i falken div 2 omg 1 . 14/8-10

Gick upp ganska så motvilligt när klockan ringde klockan 5 på morgonen , det borde vara förbjudet att gå upp så tidigt. men är det tävling så är det nog ganska så okej iaf. lasta tore och åka iväg till falken som ligger väldigt långt bort ifrån mönsterås , well det tog 1 och en halv timme. väl där så var det som vanligt , inget normalt väder . det var ganska så varmt hela dagen men trots det så var alla hästar och ryttare superduktiga som vanligt! alla kämpade på och gjorde sitt bästa och vi är verkligen laget som aldrig ger upp , stöttar varandra och klarar av det mesta tillsammans. vilken lag anda! tillslut så hamnade vi på en delad 3:e plats och det är vinöjda med! bara jag som tycker att det nya systemet är krångligt ? visst är det bra att inte rida på tid då vissa ryttare plågar och sporrar hästarna som galningar men jag tycker ändå att allsvenskan borde vara A:0/A:0 det blir mycket spännande och roligare då. visst tycker jag att när man är redo för att hoppa lokalt så ska man veta lite regler och så vidare.. man ska helt enkelt vara mogen för det. men nu är det som det är och det kan vi inte ändra på , tur att det är som vanligt i div 1 sen till våren. Men bra kämpat allihopa!
och ett väldigt stort GRATTIS till min kära vän olivia och hennes fina ponny Fiddy som nu är kvalade till ungponnySM i höst!

lite bilder på de tävlande ekipagen ifrån superklubben bätteropp kommer i ett annat inlägg! :D

Svar till anonym.

hej och tack för berömmet av min blogg , kul att höra!
du undrade varför jag sålde minola och här kommer svaret:
" Minola som min förra ponny hette hade jag i 4 år och under dessa år så har jag försökt om och om igen med henne inom hoppningen men näe det bara funkade inte , det gick inte ihop. hon hade en sån jäkla kapacitet som bara jag såg hos henne men hon använde den aldrig , hon vågade aldrig visa sig för hon tyckte att hon avr en i mängden. sen ser man alla andra gå uppåt i klasserna medans man själv ligger kvar i samma grop. jag är en som aldrig ger upp men man ska inte vara dumdriftig och blunda för sanningen, verkligheten det vill säga. att gå ut till henne varje dag och rida tog emot mig , då jag visste att det inte skulle leda till någonting , allt som jag jobbat för i 4 år kändes så värdelöst, allt arbete som jag har lagt på henne så gick det inte framåt.  tillslut sog jag mitt beslut om att satsa på en annan ponny även att minola var mitt allt men alla ryttare och hästar / ponnys går inte ihop och så är det bara. och ibland måste man våga satsa på det man innerst inne vill".




du frågade med varför jag fastnade för just Paddington och du ska få svar här med.
" första gången mamma visade honom på hästnet blev jag galet kär i honom , det lix klickade genom dataskärmen xD så vi åkte och provred honom och det var de bästa/underbaraste men även jobbigaste jag har varit med om även att det såg väldigt dåligt ut så kände jag att han hade något som jag så länge velat ha idag vet jag inte vad det var men en bra känsla iaf. det klickade ännu mer. så jag beställde tågbiljetter ner till hässleholm till ronja och mona för att rida honom några extra gånger och då kändes det mycket bättre. och nu är han hemma hos mig , en väldigt fin ponny som jag tycker är helt underbar i all hantering och ridning! jag är jätteglad som får ha honom hos mig och känna glädje varje dag när jag rider honom. han och jag har bara på en kort tid utvecklats väldigt mycket. mamma filmade mig första gången som jag red honom och gud jag rider inte alls så längre , han har lärt mig så mycket! och jag hoppas på flera bra år med honom nu framöver. :) "


Elliot & Lajsa'

tjingeling folket, lajsa här. elliot kom till mig idag och vi har varit och bestigit ett "berg" med saft, mackor med ost och en massa getingar. jag var helt skräckslagen medan elliot var heelt lugn *host*. (tvärtom) nu sitter vi här utslagna, varma och trötta. jag skriver här och elliot tittar på mina gamla sims. vi kom nyss fram till att vi är helt utslagna och ska snart gå och vila. vi kommer att höras mer, muahahha!





- don't dream your life, live your dream'

Gotland 2010

Hej nu är jag hemkommen ifrån den underbara ön. åkte i måndags klockan 15.10 och var framme runt 6 då vi blev hämtade av Gerd. Sen hem och jag var ruskigt trött för att på båten så gungade det lite grann och man blev ganska så slö utav det. men väl på gotland så gick vi på medeltidsveckan och tittade på bla ronja rövardotter , mycket bra skådespeleri där. var även och köpte mig ett halsband med mitt namn på som blev mycket snyggt tycker jag. sen har vi väl bara tittat på film och jag är nog inte den enda som tycker att "i taket lyser stjärnorna" är super duper bra! eb utav de bästa filmer jag har sett , om ni inte har sett den så gör det! på något sätt så gick tiden otroligt fort på ön och det blev torsdag och vi skulle åka hem både kul och tråkigt som alltid när man lämnar den ön. Men nu är jag här och bloggar igen efter en väldigt dålig uppdatering under dessa dagar, men det är inte så lätt när man inte har internet men nu så blir det bra uppdatering , det lovar jag! När jag kom hem igår så gick jag ut till min underbara Paddington och pysslade med honom lite och red honom lite på banan , mys ponny! TACK till Amanda Ståhlberg och Olivia Fältsjö för att ni tog er tiden att hjälpa mig med att ta hand om padde när jag var borta! I morgon så är det ingen vanlig dag för då är det allsvenskan div 2 omg 1 i falken och ja LET'S DO IT AGAIN! tyvärr är inte jag och padde med denna omgången men våran debut kommer i torestorp om 2 veckor och nästa vecka ska jag börja hoppa honom lite smått , KUL. nästa vecka så börjar ridskolan med och det är bra och behövligt till tusen , ska bli riktigt kul att börja utvecklas med en så fin ponny som padde! Nu måste jag nog ta mig härifrån , från datorn alltså då jag ska vara hos lisa om 1 timme ungefär och sitter nu i nattlinne och rufs till hår, hehe. Padde rider jag ikväll , tar ett dressyr pass på banan tror jag :) men nu är det kris , måste verkligen gå see you!

Kram Elin


Hos daddy

nu sitter jag här med min fina lillebror hemma i b-måla. Vi ska snart sova efter en "intensiv" dag med en massa wii spel och annat roligt ;) min arm är helt förlamad typ men såna smällar måste man ta, aj! ! går kväll så grillade vi och spelade lite kort och sånt där kul och idag samma sak egentligen. Min fina lillebror sov hos mig inatt med , kärlek på den ungen alltså! som jag tycker om den lilla killen! Farfar ringde idag med och ville att jag skulle till gotland i veckan då det är medeltidsvecka där då och det är alltid lika mysigt , just nu lutar det åt att vi åker på måndag och kommer hem på torsdag. men bara om den där coola olivia vill ta hand om min padde under tiden... Padde fick vila idag med , tyckte att han kunde behöva det! Men nu vill min lillebror säga godnatt och testa att gästblogga lite , här kommer han !
" Jag tycker att elin sitter här ganska så mycket nu och mina ögon kan inte vara uppe längre , hejdå och godnatt från Melker"

Kram Elin & Melker


AWESOME!

det blev verkligen en awesome kväll igår i kalmar. Åkte som sagt in med syster och Amandha , tog bussen in och sedan hittade vi sofie och martin. Gick runt i alla tält och tävlade sen så hade de intro tävling vid lilla scenen och jag till sofie bara " kom jag ska fan vinna en tröja" haha visst fick jag som svar. Men tro det eller ej , jag vann faktiskt en tröja! sen skulle erik grönwall skriva autografer och jag frågade honom om han ville skriva på min tröja , visst ville han det! så han drog ner mig i hans knä och började skriva samtidigt hör man några tjejer där nere skrika " det där är fusk , åhhh" HAHA in your face typ. Så nu har jag en awesome tröja med eriks autograf på, awesome. Sen på kvällen så var man ganska så taggad på allt , lite överenergi från mig men så är det när man köper den där lustiga energidrycken (a) Hade de väldigt roligt med massa trevliga människor , tack för en galen kväll!
bilder kommer naturligtvis men inte nu för nu ska jag till min pappa som jag inte träffat på superlänge!

Just det , padde var superfin idag på banan med , gick väldigt fint och det går bara bättre och bättre för oss. :)

Kram Elin


Rix Fm 2010

Snart drar vi in till kalmar , ja alltså bästa amandha och jag för att som många andra titta på rix fm , så himla kul!
hoppas på att se folk som man inte har sett på hela lovet och alla andra med , såklart!

Ses vi där ? :)

Kram Elin


Ponnyn som aldrig blir trött !

Red en runda med padde både idag och igår och han är galen för att han tycker att det är så himla kul! I morgon blir det dressyr så att han kommer ner i varv , om det är möjligt , h3h3. uppdatering kommer mer i morgon om honom.

Kram Elin


Många läsare!

Blev ganska så chockad när jag tittade på statistik och hur många nya läsare jag har fått!:O superkul verkligen! Tack så jättemycket , blir jätteglad av det och av en kommentar ännu gladare! 


Kram Elin


Tisdag

Helt slut i benen! efter dagens ridpass så var jag nog dubbelt så svettig som Padde HAHA. Han är verkligen mycket häst att rida! Idag la vi till lite bommar och en upphöjd cavaletti , en lång cavaletti och en kort cavaletti. Det gick super bra som vanligt men väldigt jobbigt men det går bara bättre dag för dag. En alldeles underbar ponny!

Nu måste jag tyvärr hjälpa till att städa och sen ta en härlig dusch!
Uppdaterar mer ikväll ;)

Kram Elin


Paddington

Blev ganska så fotad idag när jag red dressyr så här kommer en liten bildbomb :)


Fotograf: Amandha Karlsson !









Underbart fin ponny!
vi har kommit en bit men fortfarande mycket kvar att jobba på!
:)



Shopping!

Vaknade av att det var dåligt väder , det verkligen spöregnade och var allmänt tråkigt. Så då åkte jag och min bästa mamma in till kalmar. Massa affärer = mycket kläder. Blev av med mina pengar ganska fort , väldigt farligt att åka in till kalmar... Sen bjöd jag mamma på ming palace , trevligt! Jag inhandlade 2 jeans leggins , 1 par jeans , ett par vita överdragsbyxor ifrån hööks , 2 linnen och två par bälten. På hemvägen så hämtade vi upp min bästaste bästa vän Amandha som ska sova här i natt eller ja i veckan eller jaa , vi får se hur länge hon stannar ;)
btw, jag köpte även en huva och ett schabrak till Padde i Vimmerby, se bild !

Trött i benen efter allt gående i affärer osv . men det betyder inte att jag ska strunta i Paddington , ohnej!
Han ska bli riden idag på banan och jag hoppas verkligen att han var som igår , helt sjukt fin var han då!
see you later , aligator!



Schabraket och huvan,  nyinköpt från lilla gubben cup , hiss eller diss? :)

Padde ser ganska så skeptisk ut , hehe men snygg är han och huvan :)

underbara gos ponny!

bild från gårdagens ridpass.

Bild från igår :)


Kram Elin


Fina ponny!

Förra inlägget blev väldigt emo aktigt men nu har jag börjat att landa igen 

tänkte skriva hur fantastiskt FIN Paddington var idag.
lyssnade på allt jag bad han om till och med höger skänkel!
trampade under sig och var allmänt superfin i kroppen, underbara ponny!


Kram Elin


Förlåt...

Minola- ponnyn i mitt liv!
Jag är så ledsen för vad jag har ställt till med och jag sitter här med massor av tårar, förlåt. jag lovade dig att du skulle få det så himla bra , du skulle klara allt. Att flytta är verkligen inte lätt och att passa in ännu värre men du klarade det så bra gumman och jag är riktigt stolt över dig minola. Du betyder så sjukt mycket och det är en sak som du måste förstå. Du var mitt allt , hela min värld och du var det bästa jag hade. Vill bara spola tillbaka allt , alla minnen som vi har , allting! underbara ponny jag skulle göra allt för att få tillbaka dig just nu ,och de måste verkligen förstå dig men minola det är inte verkligen inte dig det är fel på , det är dem. jag är så jävla besviken för jag trodde att du skulle få det bra, det trodde jag verkligen. Jag är bara för egoistisk för att förstå mitt misstag , det var förfan mitt fel. När jag tänker tillbaka på allt så var det mig det var fel på hela tiden och inte dig! Jag vill ha dig här och nu , kunna ha dig där jag hade dig förut. åhh jag är en jävla idiot , fattar inte vad jag håller på med, jag kommer ändå aldrig bli en bra ryttare så jag kan lika gärna köpa tillbaka dig och så kan vi göra det som VI bara vi kunde , hitta varandras hjärtan. Jag har bara lust att slå ner de som inte kan se ditt hjärta, det som är gjort utav renaste guld. Att sälja dig var mitt livs största misstag och nu kommer de göra likadant . Jag skulle aldrig ha sålt dig det inser jag nu. Hur kan man vara så dum i huvudet?

KOM TILLBAKA UNDERBARA FANTASTISKA PONNY!


Förlåt minola , förlåtförlåtförlåt!

jag älskar ju dig min stjärna , du är allt och lite därtill.
ALDRIG att någon kan ta din plats.


Lilla gubben cup!

ja som sagt drog mamma och jag och ida till vimmerby igår och sov där med husvagnen, grillning med bästa bätteropparna och massa annat gos! trivs med er väldigt mycket!
Sen titta på tävlingarna mycket kul och det gick superbra för er , tycker jag allt! Och när vi ska köra in till tävlingen med husvagnen så kollar man i backspegeln och oj hoppsan där var emilia och det gjorde det ännu roligare! Tog massa kort på alla och jaa , jag kanske men bara kanske lägger upp dem om jag orkar. PÅTAL OM ANNAT JAG HATAR GETINGAR!! av alla biljontals getingar som var där så var det en som var lite extra ute efter mig och den stack mig den jäveln , blä. Men aja , grattis till alla som tävlade osv.. :)


Emilia och hennes duktiga Kasper Kavat! GRATTIS ♥

Mer bilder kommer senare i ett annat inlägg.

Kram Elin


RSS 2.0