Dagens xD



Malin: Kan jag få en tampong av dig?
Amanda: visst här ta en.
Malin: Men det är inte sådana jätte stora va?
Amanda: Nej det är sådana vanliga ROSA
Jag: Lita på rosa
Malin: Säg farväl till fläckar...

HAHA asgarva åt det nu med, så galet kul! ;)

Riktigt bra ridning!

Rolf-Göran Bengtsson är verkligen min förebild, dels för att han rider grymt snyggt, han är sportslig, han är trevlig mot alla och sina hästar. Han stör inte hästarna varken i munnen eller av sin sits. Rider i ett bra tempo och visar att hans häst kan både hoppa i stor galopp och med spänst och styrka!

Aachen 2010






EM 09


Aachen 2009



Kram Elin

dålig uppdatering

svaret på eran fråga är = jo jag lever!
men har bara inte orkat blogga , antingen har mitt internet varit sämst eller så har jag haft för mycket att göra och tänka på. Har ridit lektion med Padde för första gången inomhus i tisdags och han blir bara finare och finare , är så stolt över min pojk! Iförrgår så var jag inne och tittade match i Oskarshamn. Vi pratade om hur jag ska kunna ta mig in dit och så men det ska lösa sig och det ska bli jättekul! Ska börja träna i morgon (måndag) och det är spännande. Kommer skriva mer här på bloggen , ska försöka uppdatera oftare ,och det lovar jag !

Ha det bra! :)

Kram Elin


CraftstadenIBK

Jag tror inte jag har nämnt detta men jag har blivit värvad till Oskarshamns innebandyklubb. :D
Blev chockad när pappa ringde och sa att de jättegärna ville att jag skulle spela för dem denna säsongen både i damlaget och i f16. Varför inte ta chansen ? Får mer speltid än i SIBK troligtvis då de ringer mig och frågar om jag vill. Så pappa och jag ska in nästa fredag och titta på DM som de spelar och så ska vi prata med de i rl. Man kan ju alltid prova ? :) Det kommer bli spännande ska jag tala om !


Kram Elin

Paddington ♥ 16/9-10

Idag ville man inte in från hagen inte! Padde föredrog att vara ute och äta i det fria istället men med lite korn som lockbete så kom han in tillslut ;) Gosade en bra stund med honom och borstade. Det var ju sånt konstigt väder ute för första gången när jag tittade ut och när jag tog in padde så regnade de ganska mycket och när jag var färdig med att borsta honom så var det strålande sol , humm? Innan jag la på Padde sadeln så masserade jag honom med min masageborste som är väldigt uppskattat!

Idag var han inte lika duktig när jag skulle upp men det gick minsann bra iaf! Skrittade en bra tid och började jobba honom lite med lösgörande övningar så som skänkelvikning och liknande. Han var inte för att säga slö för det är omöjligt men jag fick liksom sitta och driva (??) helt knasigt faktiskt. Började trava så småningom och där var han med lugn , väldigt lugn för att vara mer detaljerad. Det är så himla skönt när han lyssnar på mig hoppas han fortsätter så! Skrittade av honom först på banan och sedan lite ute i naturen. :)
Ps: Ska ta lite höstkort senare på honom , väldigt dåligt med bilder men det ska de bli ändring på ! :D


Kram Elin

Paddington ♥

Padde fick för första gången på två veckor gå ut i hagen och det tyckte han var som att komma ut i friheten. Han åt gräs för 5-6 hästar haha :) Men jag förstår honom , jag hade inte kunnat vara instängd med motion 20 minuter om dagen. Men nu är han ute och är fri! När vi kom hem från ATG så skrittade jag honom 20 minuter precis som vanligt , är livrädd att han blir halt igen så det blir en lugn igång sättning. Men igår så red jag honom ca 30 minuter varav 3 minuter var trav och han är verkligen fin nu i steget! Han var lugn hela passet och jag fick en chock när jag skulle hoppa upp på honom. Han brukar gå runt och runt och runt när man ska hoppa upp men idag stod han stilla och jag fick hoppa upp och rida igång honom själv , tror det beror på att han hade gått i hage hela dagen.


Kram Elin

Frisk ponny! ♥

Ibland är jag bara så jävla stolt över mig själv - just för att jag inte ger upp!
Var inne på ATG idag och ja det blev inte så långvarigt denna gången som tur var!
började med att longera och så fort jag tog upp spöet på marken så börjar Padde att springa runt och vara ganska galen mihihihi min fina busponny :) han längde väldigt mycket bak och var så jävla fin helt enkelt , hans steg var så himla fint och han travade/galopperade väldigt awesome. får börja trava honom nu och börja träna honom normalt men får inte börja hoppa förrens i december men innan dess blir det mycket markarbete så han tränar sin rygg och högersida. Detta kan tränas med några "tyngder" på bakbenen så han får lyfta på dem och blir därför starkare bak och tänk om min ponny lyfter på benen i hoppningen då kommer han bli så jävla bra! veterinären sa att han lätt skulle kunna komma upp till MSVA och ännu mer. GLAD! :D
ps: jag lovar att blogga mer nu har bara inte orkat att nu när jag har varit lite deppig osv, men fortsätt att följa min blogg ! :D



min friska busponny!

Kram Elin

HAPPYFACE! :D

puuhh! vilken dag det har varit!
Först skolan till 4 och sen hem och stressa i sig mat och borsta padde och rida upp med honom till bätteropp. Jag trodde att jag var sen och att vi var stressade för att kiropraktorn skulle komma. Han kommer från ungern och det tog tid för honom att komma så jag ställde in padde och vi väntade och väntade och vid klockan 8 så kom han äntligen! Så vi raspade paddes tänder och sen kände han på honom och han var låst i korset kan man ju lugnt säga! Han reagerade verkligen inte och var helt igenlåst och sen när han fick en gummiklubba i röven så var han hur böjlig som helst i kroppen! helt sjukt vilket mirakel. Han från ungern är skitduktig verkligen , han har hjälpt många OS och VM-ryttare och han vet verkligen vad han pratar om och så frågar han mig vad jag hade tänkt att göra med honom och jag säger " ingenting just nu för han är halt" han bara tittade på mig och började att skratta! haha! "din häst är inte halt, han har varit låst" FYFAN VILKEN JÄVLA KÄNSLA. tänk om det har varit det nu ? för de inne på ATG sa att det inte sitter i benen på honom och att det kommer från någon annan stans men de vet inte vart , och det är ju på höger bakben som han är "halt" på. så himla härligt! nu kan han verkligen gå på sig och börja slappna av mer i kroppen. ÅH ! happyface is on! :D
men jag kommer ta det lugnt med honom nu iaf , för säkerhetsskull! :D


Kram Elin


*

Ännu en dag i skolan avklarad och det är himla gutt faktiskt! Fått våran första riktiga läxa i engelska , lite glosor bara som jag näst intill kan så det är ganska chill. Snart ska jag ut till Paddington så att han får känna på friheten och smaska på lite gräs för just nu börjar han att bli le på att vara inne kan jag tro. Efter det ska jag åka upp till ridskolan och ha lektion , har hoppning och får troligtvis hoppa Legolas , wiie. Det kommer bli awesome tror jag.
blir ett ganska kort inlägg nu men orkar inte mer , hehe :)

Kram Elin


@skolan

Japp nu sitter jag här i skolan helt ensam då de andra redan har slutat men jag sitter här och väntar på min specialidrott som idag känns ganska så onödig då vi ska ha konditionstest vilket jag inte kan när jag är förkyld men ska bara jogga lite för mig själv och detta har vi bara varannan gång så det blir säkert najs. Ska hem sen och ta ut min ponny på en liten skrittur nu när han får det. Han har boxvila nu i exakt en vecka till med 20 minuters skritt inlagt och sen blir det återbesök då vi verkligen håller alla tummar i hela världen på att han har borelia. Känns så dumt att säga det men då vet vi och veterinären vad det är iaf och det går över på pencillin. Hoppas!
Helgen har spenderats hemma hos pappa eller ja lördag-söndag. I lördags så var jag uppe i bätteropp på röjardag en stund och ja lite blev gjort iaf. Sen hem till pappa med co och vi tittade på lite film som jag laddat ner på datorn , as bra var dem! till och med pappa blev lite rörd utav a walk to a remember , den är så fint gjord och jag kan inget annat än att älska den. Igår var jag för första gången sedan mars i krungårdshallen och tittade på innebandy. det var ganska bra innebandy att titta på eller ja stundtals. Det är väldigt jobbigt mentalt att vara där inne nu när jag har slutat , jag vill bara tillbaka! Jag hoppas att det händer ett mirakel snart innan jag blir galen på det. åhh det stör mig.
Men en som fick mig att skratta var min lillebror Melker på vägen till sporthallen.
Jag: Melker är det jobbigt att gå så fort ?
Melker: Njaaa.........det är nog värre för travhästar.
HAHA. vilken fantasi små ungar har eller ja han är 6 år men liten är han trots allt. :)
Igår körde jag bil med pappa hem till mönsterås men jag körde bara lite på grusvägen och det är skitkul att köra , hoppas på att kunna gå den där kursen den 23:e september så jag någonsin kan få komma ut på vägarna !
När jag kom hem så gick jag ut och gosade och borstade min hungriga ponny. Han är ganska aggressiv när han inte har någon mat så han tog borsten och vägrade att släppa den , busponnyn! Men denna gången kunde jag faktiskt sitta på honom nästan hela tiden utan att han blev överladdad. Inte lätt att ha en het ponny inne i 2 veckor men men.. Stannade på en äng så att han fick äta gräs och så fort jag lossade på bettet så bara vräkte han i sig mat och sen red vi hem igen. Han tycker inte att det är kul att vara inne allt för mycket men som sagt så hoppas vi på det bästa så att han slipper det. Jag vill bara att han ska bli frisk snart , gör vad som helst för att han ska bli frisk. Tycker så synd om honom. I morgon blir det ridlektion och det är hoppning , ska hoppa Legolas då och på söndag då jag ska tävla honom , kommer bli great. Förmodligen så rider jag honom någon mer dag innan söndag och bara rider dressyr för det känns ganska så onormalt att bara komma upp och bara hoppa en häst , det måste ju stämma i dressyren och på marken innan man hoppas osv. Men det ska bli jättekul att tävla igen , sist jag tävlade lokalt var den 11 maj tror jag och det var på minola. Nu har jag faktiskt inte så jättemycket mer att skriva , hehe men det är vad jag har pysslat med nu under de senaste dagarna! :)


Kram Elin

Hoppträning!

Mamma och jag tog ett litet ryck upp till ridskolan för att se när de hopptränar. Men jag kände att jag ville med göra något , så länge sedan jag har hopptränat nu! Så då fick jag ta Legolas och hoppa honom , han är verkligen svår den ponnyn. Förra gången jag hoppade honom så gick det sådär bra men nu i början gick det inte alls så jättebra , han kan inte galoppera rent utan han hoppar mest upp och ner och kör upp huvudet. Men jag tycker att det gick så jävla bra idag sen. När jag bara red som jag skulle och slappnade av lite så hoppade han fint och rev inte alls så mycket . I slutet hoppade vi en trekombination och jag var verkligen skeptisk till det med honom då han bara slänger sig över hinderna. MEN det gick faktiskt! Hoppade den 4 gånger och 2 av de rev han inte alls!
Sen efter så stod mamma och anna-lena och pratade och ja , nu ska jag tävla honom hemma nästa helg L:D -L:C
wish me good luck!

Kram Elin


Snälla ta mig tillbaka , tillbaka till mig själv.

Det är verkligen så otroligt konstigt på något sätt , hur man kan nå botten men ändå må okey varje dag. Allt denna senaste tiden har tagit så hårt på mig. Sömnlösa nätter , kan ligga uppe en hel natt för har en sån ångest på vad som ska hända , vågar inte somna. Rädd för morgondagen och vad den ska leda till. Förvirrad är ett utav orden , finner ingen ro i själen. Allt ligger mig tungt om hjärtat , varför kan inte allt bara släppa? Jag vågar ingenting längre , det är så jävla tråkigt och jag vet inte hur jag ska få stopp på det. Vågar inte ta kontakt med någon , är rädd för någonting men vet inte vad det är. Men det är sen jag började på gymnasiet ... visst känner jag mig bekväm och jag trivs där men någonting fattas. Svaret är egentligen ganska självklart att det är Lisa&Hilda som jag saknar. Det finns ingen som kan förstå min kärlek till de två. Lisa har alltid varit med mig överallt och alltid. Ett tag i mitt liv ville jag bara somna in , inte finnas mer bara bort härifrån , alla sket i mig , min bästa vän försvann och vissa skämdes över mig och den personen jag var då men inte Lisa , hon älskade mig och såg mig som den lilla tjejen jag är. Hon fick mig att tro att det finns en sol bakom alla molnen. Hon är just den vännen som jag ska tacka för mitt liv och en sådan stark relation till en vän har aldrig funnits där inom mig men hon plockade fram den. Det är svårt att förklara men den tjejen finns verkligen där för mig och hjälper mig igenom allt , det är hon som får mig att må bra när man är där nere på botten. Det är som ett mirakel , hela hon är som ett mirakel , jag vill verkligen tacka henne för att hon är den hon är för mig och för alla andra. Det är så sjukt , det är inte denna Elin som jag vill vara , jag vill vara jag och någon dag ska jag försöka att hitta rätt. Ett tag i mitt liv var jag den lilla rädda tjejen och den visar sig mer och mer för varje dag nu och det skrämmer mig. Jag vågar inte ens prata med mina vänner , allt är så sjukt. Allt detta med Paddington och Minola har satt sig på hjärnan och min mentala bit har inte utrymme för mer. Hur ska jag få stopp på allt jobbigt runt om mig , hur ska jag klara av och kunna kontrollera min sorg som ligger inträngt i mitt bröst ? Men en dag så ska jag släppa mitt hjärta fritt med vinden och låta glädjen få tränga sig på , för en dag ska jag kunna leva med mig själv, min ångest och allt runt omkring mig'

Kram Elin


Ridlektion

Glömde nämna min ridlektion igår som var väldigt rolig. Fick rida på Legolas som jag hoppas på att få kunna rida lite nu när padde står. Kanske blir någon tävling med honom med om jag har tur. Vi hade markarbete och mycket sick sack linjer på långsidorna där man skulle förflytta hästen mellan hjälperna och "Lasse" som är väldigt känslig när man gör detta bara reser sig och hoppar iväg, haha men efter en stund fick jag lite ordning på honom igen och då flöt det på bra. Sen skulle vi över en böjd , upphöjd cavaletti och till en början så hoppade han över de tre sista bommarna , lix bara slängde sig rakt upp i luften , rena rama balansträningen för mig! Men i slutet när han travade över alla så gick det bra. Nästa vecka har vi hoppning och jag hoppas kunna rida honom då med, han är fin lilla Lasse trots allt ;)

Kram Elin


Skolan

ÄNTLIGEN! har även jag fått min dator , fick en PC men det är verkligen inget fel på den heller ;)
Sitter här med Sofia och Sofie och vi ska snart ha datakunskap, kanske blir roligare med en data denna gången men vi får väl se. Ska försöka att flascha till min dator när jag kommer hem senare :)
Ställde min klocka på 05:50 och gick upp till Padde , mockade och gav honom mat. Han är verkligen jättegullig när man kommer in i stallet så står han och smågnäggar lite för han vill ha mat. Han fick stå med fleecetäcke på sig inatt då det börjar bli väldigt kallt! :O Nej nu måste jag kila, datakunskapen väntar.


Kram Elin

010209♥

20 månader är en väldigt lång tid faktiskt och så länge har jag varit tillsmammans med min underbara pojkvän!
- jag älskar dig mer än någonsin, alltid du och jag!



Sitter hemma och planerar dagen vilket känns ganska så onödigt då jag tror att jag kommer att sitta med min nya dator hela kvällen , hehe. Äntligen får vi vår dator , hoppas verkligen att vi får en MAC-dator men no body knows.
Ska äta frulle med min familj nu men uppdaterar mer kanske idag på någon rast annars ikväll ;)




Kram Elin


RSS 2.0